dagens ögongodis

image210
Shit :D
(url)

lite fix å trix

Jag ♥ er allihop.

Just nu försöker jag fixa lite
här på bloggen, har tex precis fått fason på länkbakgrunden (för musen över någon länk o se!). Ska se om jag lyckas ändra på textfärgen på blogginlägget också. Borde inte alls vara svårt.

Ska författa ihop en liten resumé över min jul & alla fina julklappar jag fått. 

/ hanna

GOD JUL, GODINGAR!

image209
Bild:
Adress

Ja, GOD JUL på er allihopa! Jag hoppas er julafton blir lika underbar som jag tror min kommer bli! Tror inte att det kommer någon snö, men misströsta inte, det finns värre saker i livet :p

Om åtta timmar kommer mamma och Torbjörn hit och plockar upp mig för vidare avfärd mot Uppsala där syster med familj inklusive världens sötaste barn Arvid och Nora, bor.

Så nu borde jag packa. Återigen, GOD JUL!

en ny favoritpryl

Björn Axéns Volumaster är fantastiskt bra! Jag skojar inte, den ger Hollywoodvolym åt håret på hmm... 2 minuter? Jag testkörde den nyss, och den är lika bra som det sägs. Läs mer om krustången häääär.

image208
Köpte den på en företagsgrossist *Tusen tack, chefen* för endast 343 kronor, men den brukar ligga på ca 500 spänn, även 675 kr har jag sett....:S

Nu kommer Sofia snart. 

livet är lustigt ibland

Det är tragiskt.
Jag känner mig mer handikappad när mitt internet inte fungerar än det faktum att jag faktiskt är döv. Är ju typ  funktionshindrad :p

Hehe. Jag har haft tre hårda dagar, puh. Har jobbat med J i en av patrullerna - vi åker runt i firmabilarna och städar lite överallt. Idag fick vi börja vid sju, men annars är det kl sex som gäller. Det är knäppt att stiga upp i ottan och jobba i hela nio timmar med bara en halvtimmes lunch (de vill att man ska ta en heltimmes lunch när man jobbar heldagar, men vi orkar inte sega, och lite rast får vi ju under bilfärderna).
Det blir underbart att se lönespecifikationen sen, woho. ;p

Nåt annat fantastiskt bra är att hotellet har stängt 21/12-7/1 så jag behöver inte tacka nej till jobb, och på så sätt känna lite dåligt samvete, eller sova på halvspänn med mobilen under kudden ifall de ringer. Idag städade vi på VIG Inredningsgruppen - rätt fint där - och tog lite rast på massagestolarna som gjorde underverk. Vi satt där med varsitt program påslaget i ca 20-25 minuter och bara njöt.

Fast annars så har denna vecka inte varit på min sida;
- Strulande & hoppande internetuppkoppling *Sa upp den idag, tips på internetabonnemang inför flytten?*
- Inget varmvatten, knappt... Ryser - inte så där behagligt utan usch - när jag måste duscha.
- Pajad Tv-box, dvs bara SVT och TV4 här.
- Råkade tvätta fjärrkontrollen i helgen (låg bland lakanen) och de svenska kanalerna sänder ju mest svenska program, dvs ingen text heller..
- Mobilen strulade i ett par dar, men så fick jag höra att det inte bara gällde mig i alla fall.

Haha, jag visste ibland inte om jag skulle skratta eller gråta. Haha.

puss v b0mullstuss


Skön söndag

Haha, innan jag får fler lovord, så vill jag betona att den där 3dbilden verkligen är ... simpel =D Enklare finns nog inte, nästan i det programmet, hoho.

Om typ en vecka är det jul, oj oj..
Antal julklappar kvar att köpa: 3.
Antal saker att göra: 1000.

Suck. Ska försöka fixa mina läxor tills julafton så att jag slipper. Jag efterlyser någon som kan göra en resultatbudget & likviditetsbudget. Äh, får googla. Vad hade vi gjort utan Google, seriöst? Sökmotorn har ju till och med ett eget tecken nu (ungefär kikare, jag snappade upp det av tolkarna ;p)

Nu är det dags för frukost framför Michael Moore - en provokatör? Eller hur titeln nu var. Klockan 14.10 på kanal ett. Senare ska jag väl hinna med lite målning och läsning.
Samt julklappsätning. Ja, det ni.

Over and out.

min första tredimensionella bild - haha

Haha, denna knasiga figur gjorde jag just i CAD-programmet.
Det verkar kul, men jag får nog hämta hem tutorials och läsa på lite...

image207


Nu ska jag spreja lite innan Sara kommer för chill här ikväll, vi ska nog kolla på Two Weeks Notice på ettan kl 21.

design design design design design design design design design

Då var det helg!
Eller nej, jag ska jobba imorgon (hurra för OB) men jag tar helg mitt i veckan ibland så det är helt funkis ;)

Ska nu till Biltema för införskaffning av mer sprejfärg, farmors gamla hallbyrå börjar likna något nu, och den svarta färgen har tagit slut. Ska också köpa vit färg, för TV-bänkens makeover. Den är mörkblå, ingick i IKEAs LACK-serie.
Alla TV-bänkar är ju låga numera, och eftersom jag fortfarande - tyvärr hehe - har tjock-TV får jag förnya den hemska jag har uppe på vinden. Det blir nog alla tiders!

I helgen ska jag testa IronCAD-programmet och lära mig lite 3D. I min klass går framtida designingenjörer och tekniker så de behärskar programmet och har fått ta hand om den delen i kursen (vi är fyra smågrupper med blandade studenter). Det har sett grymt intressant ut... Fick två små privatlektioner idag av Kattis ur min grupp och läraren Ragnar.  Lovar att publicera den eventuella bild jag lyckas framställa sen =D

Brorsan och hans kompis Oscar driver
Svensk Design AB där de sysslar med bland annat 3D. Rätt coolt! Spana in deras hemsida, det finns lite av vad de gjort där...!

zZz

Zzzz.. Just nu är jag så himla trött, att jag snart tuppar av =D

Ska svara alla som frågat vart lägenheten ligger, men för att inte fleeer ska fråga så:
Den ligger i Sörby, typ mindre än 5 minuter med cykel från Behrn Arena.
Helt fullt acceptabelt om jag får säga det själv.

Jag har fått årets första julklapp - av Rent Hus. Gissar på att det är en stor chokladask bakom det fint inslagna pappret. Var på deras kontor ikväll och åt lite julmat, de hade fixat catering och det var ovant att se alla städare i civila kläder =D

Nu ska jag varva ner med Heroes..... zzzzzzzz.


Stilla natt, heliga natt

Ja, glad lucia på er alla! Eller vad man nu säger, hehe.
Jag är för tillfället jetlaggad till tusen - utan att ha rest.
Hur? Jag har ingen aning..

Jag har inte sovit sen igår förmiddag och nu tänker jag försöka hålla mig vaken tills ikväll och på så sätt vända tillbaks dygnet. Det roliga är att jag inte alls har varit ensam i natt - det är riktigt många som varit vakna nu i natt :D
Lite coolt.

Jag har nyss sprutmålat knopparna till byrån för att se hur det blir. Blankt svart. Ska fixa själva byrålådorna, byrån och spegeln sen. Kan nog bli fint (som sminkbord) till mitt vita sovrum.
Jenny Ks bilder på väggarna ;P Jag ska få hennes rosbild mailad till mig, ska fråga om jag kan få en till. Det är kul med unika bilder där man vet ursprunget.

Den här får jag sätta upp på väggen, sa Jenny. Härligt. (Bilden är hämtad från hennes blogg)

image206
































God morgon, förresten.

Jag längtar så ofantligt mycket....

... tills jag får flytta!

Jag har möblerat lägenheten i mitt huvud, hihi. Senast den första mars åker flyttlasset!
Den är så underbart söt, och fiiiin. Min lägenhet är på bottenplanet, så jag får en egen uteplats.
Vuxenpoäng? Ja, fy fan. Men fy fan vad bra =D

Bilderna här nedan kommer från
www.boklok.com - mitt hus är rött, men det finns både röda och gråa hus i en mindre klunga. Fönster åt tre sidor, här kommer jag =D

image205  image204

Fint va? ;)

varm choklad med marshmallows

Mmm, tänk att ett par marshmallows gör chokladen så mycket godare. Känns lyxigare, blir lite mer kaféstuk över det hela. Ja, jag gillar lyx. Det har ni nog märkt ;) Det bästa är ju att det ofta inte ens behöver kosta skjortan, utan bara lite energi från sig själv.

Det luktar vinter där ute. Vet inte alls vad jag tycker om det. Visst, mysigt med snö, men allt blir jobbigare med snö i stan. Skrapa bilen, frysa ihjäl fingrarna och fötterna som får sig en jävla smäll när man sätter ner dem på marken igen från tex cykeln...

Det får dock gärna finnas snö däruppe i Vemdalen om ett par veckor. Den 29e december ska jag befinna mig på tågstationen vid niotiden på kvällen för avfärd mot Stockholm. Det är bekvämt, jag testade det där Åka biljettlöst. Vet redan vagn- och platsnummer. Givetvis plats med bord vid fönstret ;) Coolt.
 
Imorgon blir det julmat på Rent Hus. Känns roligt att de bjöd in mig också, som bara jobbat lite.
Hörni kära bloggläsare, jag har en fundering:

När mjölk nått sitt utgångsdatum så är det ju typ gammalt. Om man nu ska vara noga.
Om man gör pannkakor med lite gammal mjölk, blir pannkakorna gamla då?

Svaret kanske är självklart, men jag har inte tänkt så långt nu :D


Så snygg att man blir ful, nästan?

Nu blir jag IRRITERAD. Min hemtenta lämnades in den 7e november, på sista inlämningsdagen. Och vi har fortfarande inte fått något svar? Då kursen avslutas i mitten av januari FLIPPAR jag ur TOTALT ifall jag inte klarade den och måste komplettera under jullovet. Snacka om taskigt då.

Jag ska snart kolla på Heroes, jag har bara fyra osedda avsnitt kvar... Suck.
Hoppas nya avsnitt av Gossip Girl, Desperate Housewives och Greys Anatomy kommer snart! 
Rollfiguren Nate Archibald i GG är verkligen tokhet :D Eller är han kanske för snygg så att det blir alldeles för tråkigt? Så snygg, typ, att han blir ful. Kan det vara möjligt? 

 image203

det var väl det som fattades

Först Columbia, sen finska Jokela och nu Örebro universitet... Läs om knivattacken här.
Suck.

MALIN är dagens hjältinna - hon fick mig att dra till Friskis & Svettis på ett steppass. Ni vet, det är svårt att dra ut i den bitande kylan när julgranen lyser så fint inomhus och det är nära till soffan.. Hihi.

Puh, det var flåsigt och svettigt! Men underbart, efteråt. Spanade in hennes lilla men söta lägenhet på vägen hem, skandalöst att det inte blivit av förrän nu! Blir spännande att se hur det blir med de nya tapeterna sen!

Nu: MAAAAAAT. Och lite mer mat, haha.


om tre veckor är 2007 historia

Oj, det är lite skrämmande! Men roligt =D
2008 blir nog ett spännande år. Väntar och ser, och ler.

Dagen har varit bra, frukosten var helt gudomlig. Haha. Jordgubbsyoghurt med russin & linfrön, små minibaguetter med lite av allt möjligt på, cocktailtomater & dryck. Nej, nu blev jag hungrig.

Det känns ibland drygt att städa ett helt rum när man vet att gästen bara varit där någon timme, och sovit. Och ibland vill man så gärna själv lägga sig och bara sova en stund, haha.

Det blev 7½ timmar på hotellet, så jag fick traska runt på stan med S i arbetskläderna - som tur är så är de lite coola så jag behövde inte skämmas helt å hållet :p

Såg Sunshine med S ikväll, näää se den inte. Eller så somnade jag en liten stund där, men jag tror inte den är speciellt sevärd.

Parfymen Armani SHE är närmare mig nu, woooohoo. Tack ska DU ha ;) Kommer nog sniffa på den sen.


kvällsörtté & frukostplanering

Jag jobbar ju som ni vet på hotell där får jag käka frukostbuffé för endast 25 riksdaler.
Det kallar jag riktig vardagslyx. De har verkligen allt som ni kan tänka er på ett frukostbord, plus lite till.

Imorgon blir det nog *vattnas i munnen på mig* (har ingen lunch, så det gäller att fylla på!)
en kopp varm choklad, ett par fröfrallor med en massa saker på (skinka, ost, grönsaker...), kanske en tallrik med lite vaniljyoghurt och hallonmusli (riktiga bär förstås) samt lite frön & russin, ett perfekt löskokt ägg, ett glas äpplejuice, och en energisk hallonsmoothie (serveras i shotsglas hehe).

Jag råkade somna tidigare ikväll, så jag är ganska pigg nu, men nu ska jag återgå till mitt te och läsa
Parres blogg som K tipsade mig om. Verkar överdrivet, men ganska underhållande? Skrivs i bokform, typ. Sen blir det å sova.

Rapport: Kvällsörttéet verkar lugnande. Möjligtvis 95% placeboeffekt och 5% sanning, men det är ju välkommet.

ny design

Ibland får jag bara en enorm lust att fixa & trixa - det kan vara allt från att rensa i köksskåpen till bloggdesignen. Så nyss gjorde jag denna svartvita - vad tycks? Haha, jag ändrar verkligen på allt numera - skööönt med en ny början!

Gjorde idag också Lottas bloggdesign,
lottasjolander.blogg.se. Hennes kommentar om att jag skulle vara den manliga drömmen är helt fel, det är HON!
Hon skriver annars väldigt underhållande - besök den vetja.

Ska i dagarna fixa en länklista här på bloggen åt mig också, med mina favvos.
VIlka är era favoritbloggar?!

ps. Igår använde jag min nya LBD (little black dress;p) - och den är bääääst. Mmmm *Tycker om en massa* Perfekt, den är jättelätt att klä upp & ner med accessoarer.
På nyårsafton åker den på igen. Woho.

Tillägg: TACK TILL KRISTOFER för kodsträngen till bildens placering ;)
Besök hans välskrivna blogg, www.80-talisten.se också ;)


årets första julbord

Skippar strejken, jag är aldrig bra på att hålla saker när det bara gäller mig själv, hehe!
Skriver när jag vill, hur jag vill ;p

Här sitter jag hos syrran i hennes superfina lägenhet i Karlskoga. Hon och hennes kompis Helena är på toaletten nu och fixar det sista. Vi ska strax iväg på årets första julbord på ett värdshus här. Var där förra året också, och maten smakade underbart. Räknar med att det blir gott i år också!

Hoppas att ni alla har det bra på Club Lionheart just nu, och att Elsa inte utsätts för dessa - enligt henne själv - "hemska lekar". Haha!!!

Imorgon blir det att slappa och ta itu med resultatsbudgeten samt likviditetsbudgeten för mitt låtsasföretag (läxa tills på onsdag)...  Blää, men det blir väl bra hoppas jag. När jag väl fattat skiten :p

Ska nu gå & fixa det sista, typ lite hårspray å skit :p Har inte vant mig vid håret ännu, det är grymt mörkt. Men grymt fint också, tror jag :D Omväxling förnöjer.

God kväll, gott folk!

smyguppdaterar; mitt nya jag

image196
Bloggstrejken gäller fortfarande. Men det är ju min egen strejk, så jag får fuska lite ;)

Grr

Jag bloggstrejkar tills du "Hm" gett mig en bra ledtråd om vem du är.
Så nu är det upp till dig.

Var just och solade för första gången på ..... jättelänge? Var nog i våras senast.
Sara kommer snart och då ska hon hjälpa mig med hårfärg
- det blir lite mörkare brunt än det jag har nu.
Färgen har mattats av en hel del - inte så fint längre..
Wish me luck.

Blä för att missa ELSAS superparty (jag som har outfiten klar å allt, jag skulle ha varit Rödluvan ;p) men min ekonomi är inte världsbäst just nu.
Livet som student i juletider är inte så roligt :D

Jaa, nu bloggstrekjar jag. Ciao!

julkänslor

Livet är härligt.

Jag bara chillar på universitetet (väääldigt soft, hehe) och får jobba en hel del. Fick ihop nästan 32 timmar första månaden hos Rent Hus och jag kommer få minst 30 denna också... Och det är bara den femte december, woho.
Det är riktigt grymt bra eftersom jag bara är behovsanställd. Snart klarar de inte sig utan mig ;) Hihi.

På lördag vankas det julbord i Karlskoga - mmm mums! Det blir nog utgång efter det med syskonen, kul!

Är det någon som vet vart man kan få tag på en billig svart toasits?
Tror det blir irktigt coolt i nya badrummet, med ett svart duschdraperi (inte rosa, en rosa matta får räcka, haha) - det sistnämnda verkar inte finnas någonstans?! Finns ett fint på FinRummet, men det kostar 250 spänn, känns lite väl dyrt. 

 Längtar så tills julledigheten.
Uppsala, Karlskoga, Björnrike.

YEEEEEEEEES.

ja!

Yeeeees, det blir flytt.
Jag vore verkligen världens dummaste om jag inte tog den. Den alldeles, alldeles underbara lägenheten.
Den känns som ett riktigt hem, och så ofattbart stor... Helt för fantastiskt.

Så nu blir det att försöka hitta det perfekta duschdraperiet  *rosa givetvis:D* och lite annat smått.
Ska köra med mycket vitt och stilrena linjer med svarta och rosa detaljer.
En rosa hall funderar jag faktiskt på!

Kanske ska sälja lite grejer på Blocket, och spana efter nya.
Denna lägenhet ska Rikard flytta in i, så ledsen gott folk, spec. ni som frågat mig angående denna. :p

I'm happy!

ps. Julgranen lyser vackert här bredvid. Tidigt? Mm, byss hårt. 
Jag ääääääääälskar julen!