Som ett russin på kaffevänjning

Ja, jag håller just nu på att vänja mig vid kaffe. Den där nyttiga koffeinkicken - en Red Bull innehåller ju typ 103053 stycken sockerbitar? Många, i alla fall. Koffein är bra, speciellt på morgonen.

Det är fortfarande ett helvete att vakna - efter femtioelva snoozar - med tuppen (eller tidningsutdelarna, det finns ju inga tuppar här i stan... ) klockan fem, men det är helt okej när jag väl hoppat i arbetskläderna.

Vad för slags kaffe bör jag börja med? På jobbkontoret finns det en "enkel" kaffemaskin där man kan få vanligt svart kaffe, kaffe med mjölk, cappuccino och varmt vatten. Har nu druckit min andra kopp utan att spy, heh. Cafe latte med smaksättning, kanske? Ge gärna tips!

Senare idag kanske det blir Hindersmässa med Sofia. Det är knäppt. det är ALLTID skitkallt när det är Hindersmässan. Det var ju kallt igår! (Snön har smält bort idag till min stora glädje!)

Nu ska jag, russinet - älskar min "nya" dusch - titta på lite serier och sova någon timme.  
Take care, baby.

Tacksamhet är guldvärt

Det är mest gamlingar som bowlar, har jag märkt. Men så är jag där på morgnarna, och då är det väl bara de som är vakna/lediga. De är så gulliga, hela högen. Ler alltid glatt mot mig, annat är det med skolstäderskorna som behandlas som skit, hehe. Minns att jag inte brydde mig så mycket om - ja, ingenting? - skolstäderskorna när jag var yngre, fast de ju faktiskt är människor, de också. Man bara gick förbi dem, liksom.

Städjobb rankas som skitjobb.....Men jag blir väl en bättre människa av att ha haft ett "skitjobb". Och jag kan inte säga att just mitt jobb är skit, för mina chefer är underbara. Helt oslagbara. Bad dem idag vara min referens för andra gången, självklart kunde de det, men de skulle kolla efter FLER timmar till mig. Vill dock ha ett annat jobb vid sidan om, så att jag inte ruttnar bort bland dammtussarna.

Det är nice att känna sig värdefull.

P.S
Alla ni andra som klagar över att det inte finns några jobb, se över er själva. Är din attityd bra? Har du gjort vad du kunnat? På riktigt? Om du inte har ett jobb, så tror jag inte på det.

Rädda henne!

image220image221

Mail till Henke från Emma som tog kontakt med SDR*:
"Jo det är nämligen så att för en tid sedan så fick jag en stor kull med hundvalpar. En av dessa valpar föddes döv.  Vilket betyder att hon skulle få det absolut bästa hemmet tillsammans med någon likasinnad. Eftersom det är ett väldigt jobb för en som inte är döv att uppfostra en sådan hund dels att hon löper stor risk att bli tex påkörd mm . Så finns de bara två alternativ för henne och det är antingen att hitta ett så bra hem som möjligt till henne med någon som förstår henne. Det andra alternativet är att avliva henne vilket jag ser som en sista utväg då ja tycker det är hemskt synd att ta bort en frisk hund.  Hon heter Sofia och är 15 veckor gammal. Hon är vmaskad,veterinärbesiktigad, vacc och chippad. Hon är efter trevliga och mentalt stabila föräldrar.  Hon består av 75 % rottweiler , resten boxer och bordercollie.  Jag vänder mig till dig pga att jag vill se va det finns för möjligheter för lilla Sofia. Min tanke var att du kanske känner till någon som är hundintresserad."

Är det någon som är intresserad?
Hör av er till Henrik Sundqvist, eller skriv här så framför jag det!

*SDR = Sveriges Dövas Riksförbund

Myrankopior

image216image218

Tre sådana här stolar köpte jag idag, för endast 200 pix för alla tre. Köper den fjärde på EM för 395:- sen. Jag har verkligen trånat efter sådana väldigt, väldigt länge.
Myranstolen är ju en klassiker. (De där är givetvis kopior)
Ska spana efter ett tjockt o stabilt bord (rektangulärt). Möjligvtivs mörkbrunt. Vill inte ha det så "tunt" som på bilderna. Den första bilden är annonsbilden och den andra hittade jag på
EM.

Värst vad glad jag är =D Den här dagen är bra, 8 kilometer blev det med M och hemtentan gick undan rätt fort! Nu har jag bara ett problem - vad ska jag äta till middag? Och ska jag titta på Nyckeln till frihet eller Livsverket ikväll? Haha.

En lat tjej

Jag skrev ju ett Stackars Mig-inlägg för någon vecka sedan där jag klagade på att varken min TV eller internet fungerade, och jag inte hade något varmvatten i duschen. Först nu kan jag meddela er om att blandaren bytts ut, och att jag åter har härligt varmt vatten!

Har varit irriterad på segheten från fastighetskötarens sida, men jag tänker låta irriationen riiiiinnnnnnnnaaa av sen efter långpromenaden med Malin. Hon, som den hurtiga tjej hon är, tänkte ta en långpromenad bort till universitetet och fixa lite stuffs och sen tillbaka hem igen. Jag som tänkte .... eehh .... *erkänner* ta bilen dit idag.

Fast jag cyklar till sjukhuset där vi ska mötas.
Muahhahhaa.

Bed & Breakfast

Nu är jag hemma från jobbet, jobbade bara ett par timmar idag. Den gamla ordinarie städaren på Strike var sjuk förra veckan så idag fick jag en ordentlig genomgång. Perfekt timing, för senare idag ska jag till universitetet och plugga lite. Det allra sista ;)

Det var riktigt trevligt igår på fikat - det kom inte mindre än elva tjejer dit =D Får nog ta och göra sådant lite oftare. Längtar tills man kan grilla i vår.
En viss har ju en egen uteplats då, fniss.

Nu ska jag titta på det sjunde avsnittet av Gossip Girl och äta toast samt dricka varm oboy i sängen. Rätt så klockrent.

Till Hm;  Jag får nog faktiskt tacka Dig även om jag verkligen undrar vem Du är, för Du drar hit läsare =D Tack, haha.

Dubbel G.G

Åh, sovmorgnar utan väckarklockan är underskattade. Känns så just nu. Imorgon ska jag upp 5. Ku! ..... Nej. Nåja, snart är det löning, och då kommer väl min belöning.
Löning och belöning, ja det verkar stämma ju! =)

Vid sjusnåret ikväll blir det fika på Gröna Grodan med girlsen och efteråt ska jag titta på Gossip Girl, tre osedda avsnitt. Helt makalöst underbart, jag älskar serier.. Serien börjar visas på svensk TV nu vid månadsskiftet, tror jag.


Det sötaste jag sett på länge

Se underverket här.

O'boy - oh oh gott

Åh, varm oboy dagen efter är min nya grej. Tidigare har det varit bubbelvatten, fanta & juice.
Det var riktigt trevligt igår hos
Sarah där Johanna hade sin avskedsfest. Hon ska till USA och jobba som au pair.

Efteråt blev det Frimurarlogen, jag gick dit med en stor dos skeptism, men kvällen blev faktiskt bra. Frimis duger bara på sommaren egentligen, tycker jag.  Idag har jag verkligen bara degat, men det förtjänar jag efter en ganska hård vecka med både jobb & skola (slutseminarium och slutpresentation). Så hej hej på er, mina 30 högskolepoäng! Ska nu bara komplettera hemtentan, ska referera bättre.

Pratar just nu med Elsa, den raringen, om mat. Suck, när jag blir stor och rik ska jag bara köpa bra mat. Kvalitetssallad och köttfiléer. Vad för slags mat är billigt egentligen, ge mig förslag?

Mitt superbilliga liv har börjat. Hur kunde jag gå ut igår, tänker ni kanske? Svaret är flyers och vin, så jag bara betalar en tjugolapp till garderobiären. Mamma, jag kommer och äter hos er snart! Pappa, räkna med att jag kommer och länsar ert kylskåp också ;)
Det är en av fördelarna med skilda föräldrar. Mer mat att få =D

Välkommen till världen, Theo!

Där ser man, bloggsuget är tillbaka. Blir allt som jag vill + tror så kommer det nog skrivas en del här snart. Imorgon har jag min sista lektion på universitetet, skönt. Jag har verkligen nada skolmotivation kvar.

Som en skänk från ovan fick jag i fredags ett erbjudande om fast jobb på Strike, för världsbästa Rent Hus. Så nu har jag städat där i några dagar. Blir fyra timmar om dagen fem dagar i veckan med början klockan sex på morgonen. Tidigt, men det är rätt trevligt att ha hela dagen framför sig till annat.

Det är rätt tungt & stressigt att städa där, men vem tackar nej till lite gratis motion? Jag är väldigt fånig, jag vet, men jag känner mig så cool när jag glider runt i "min" vita firmabil. Med alla nycklar i handen och larmkoderna i huvudet känner jag mig så himla vuxen. Hehe.

Ett stort P.S - VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN, THEO!
Är så stolt över dig, JENNY!

söta barn

Usch usch för Echinaforce-smaken. Men jag säger som många gånger förut, den är mirakulös.
Så det får man väl ta.

Puh, jag är rejält skoltrött just nu. Men det kunde man väl vänta sig efter 14½ år av plugg. Så nu ska jag förmodligen ta ett break, eventuellt läsa design 3 och 4 men absolut inte något mer.

Blev igår klar med inlämningsuppgiften i Entreprenörskap & Nyföretagande-kursen, supersköööönt! Är nog rätt nöjd med mitt material också, mitt låtsasföretag verkar faktiskt kunna fungera, hehe. En vinst på 10 000 år 2 (jämnt första året), och jag skrev en affärsplan i en väldigt liten skala. 
 
Nu ska jag ta itu med något jag prioriterat bort länge, städningen av min lilla boning. Det är bra med gäster, då har man en bra anledning att verkligen städa =D Om lite mer än en månad blir det FLYTT. Overkligt, men kul!

Jenny föder snart, gulp. Men jag tror verkligen på dem. Hon och Thomas kommer att klara det galant. Åh, bebisen kommer bli så söt!

Men min gudson Arvid och hans syster Nora är fortfarande världens sötaste barn (i min värld, hihi). Under julen var jag som ett barn på nytt - jag gillade nog Arvids Duplo-leksaker mer än han själv! (Stor-lego)


image215
Här sover lilla Nora i min famn med julgranen i bakgrunden dagen före julafton

Jag ska försöka få Erik att redigera mina två filmsnuttar med Arvid där han tecknar så att jag kan lägga upp dem här. Han är så söt =D

Nu är äggen klara, så jag ska äta frukost =)

Auf wiedersehen!

lite bilder

Några av Malins bilder som hon inte lagt upp på sin blogg.. Mina kommer senare.
image212
På väg till Björnrike i bilen, med världens största packning.
image214
Erik hälsar att festen kan börja.
image211
Skåååål!
image213
Ja, det är lite trist att le på varenda bild... ;p

underbar start på året

Grrr, vill tillbaka till Björnrike. Bättre kunde det omöjligt ha blivit.
Ska skriva mer sen, hänvisar er till Malins blogg så länge :
mallie.blogg.se.

jager alla!